εταιρικό προφίλ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η filmfabrik Productions ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη, από τη διευθύντριά της, Αναστασία Χριστοφορίδου, η οποία μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελβετία. Eίναι σκηνοθέτης, εικονολήπτρια, μοντέρ και σεναριογράφος. Σπούδασε στην Ελβετία και στη Γερμανία απο το 1994 μέχρι το 1999, φωτογραφία στην GAF (Ελβετία), κινηματογράφο στη Focal (Ελβετία) και στην Athanor Akademie (Γερμανία).

Παράλληλα με της σπουδές της, εργαζόταν από το 1995 έως το 1998 σε γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελβετία και στη Γερμανία, όπως στους TELE ZUERI, STAR TV, TELE M1, ISA TV και σε εταιρίες παραγωγής βίντεο/φιλμ, όπως στις RINCOVISION, CINERENT, VIDEO ONE, JOB TV. Επίσης δούλευε σαν freelance εικονολήπτρια για διάφορα ελβετικά και γερμανικά κανάλια, αποκτώντας έτσι την εμπειρία που είναι απαραίτητη στον επαγγελματικό οπτικοακουστικό τομέα.

Στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (προγράμματα: ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και MINIDOC) με παιδιά από Γυμνάσια και Λύκεια, σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έχει διδάξει κινηματογράφο σε σχολές (όπως στην ΙΡΙΣ και ΠΑΣΕΝΗ) και σε σεμινάρια (όπως ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΞΙΔΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και FABULA). Έχει κάνει παραγωγές για μια σειρά από βιομηχανικά ντοκιμαμντέρ, για διάφορες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κατασκευής, της ιατρικής, των τροφίμων και της εκπαίδευσης, ακόμη διαφημιστικά σποτ και τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ και ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ).

Η προσωπική φιλμογραφία της Αναστασίας Χριστοφορίδου περιλαμβάνει επίσης πέντε μικρού μήκους ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ. Οι τέσσερις από τις ταινίες αυτές έχουν βραβευτεί. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους είναι «ΓΙΑΤΙ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ, ΚΥΡΙΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ;», ένα ντοκιμαντέρ για την ομώνυμη ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που προβλήθηκε το 2005 στην ΕΤ1 και το 2012 στην ΕΤ3.

 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΑΙΝΙΩΝ